Projekt „Sapfina večer poezije“ se nastavio i ovog mjeseca, a održao se u subotu 17.4.2021.g. u 21h. Nakon pozdravne poruke organizatorice, Sarajevske Sapfe, predstavljeni su specijalni gosti večeri. Svojim dolaskom nas je počastio profesor bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti, Armin Stefanović i predsjednik Udruženja za kulturu – Nova svjetlost, Ibrahim Osmanbašić.

Gosti su podijelili sa nama neke dijelove svoga života, razna iskustva koja za sobom nose poruku da nikada ne odustajemo. Također, nakon upoznavanja, uslijedilo je i čitanje poezije čiji su nas stihovi ostavili bez daha. Niko nije mogao ostati ravnodušan, te su dobili veliku reakciju publike.

"Sapfina večer poezije" je projekat koji ima plan promovisati mlade pjesnike iz bilo kojeg dijela Balkana. Ovo je sjajna prilika upoznati druge pjesnike i njihov način pisanja online. Cilj projekta jeste da se okupe ljubitelji poezije, kako oni koji pišu, tako i oni koji vole da čitaju i slušaju, uz slobodu postavljanja pitanja. Pored nabrojanog, večeri će se pridružiti dva specijalna gosta koja će podijeliti iskustvo, znanje i savjete. Radi se o profesoru i pjesniku Armin Stefanoviću i predsjedniku udruženja KNS-a i pjesniku Ibrahimu Osmandbašiću.

 

Promocija knjige : “TIŠINA“, roman

Autorica: Munira Kovač-Devlić

Učesnici:

Slavko Klisura, moderator

Ibrahim Osmanbašić, promotor

Munira Kovač-Devlić, autorica

Senada Aleta, recital

Književni performans:

Ajla Srna, Eldin Ćurovac,

Ilvana Hamzić i Ajnur Popović

Velika sala CZK GORAŽDE 11.10.2019. god. u 18:00 sati

Organizator: CZK GORAŽDE, Književni klub „Isak“

..........

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica