Denis Dzelic 2

DENIS DŽELIĆ

Biografija:

Denis Dželić rodio se 16. oktobra 1954. godine u Banjaluci. Živi u malom primorskom gradu Hundestedu, Danska. Za dobrovoljni rad u obučavanju naše djece u osnovnoj školi dobio je pohvalu danskog Ministarstva za izbjeglice, a četiri godine bio je aktivan i u organizaciji ''Danska pomoć izbjeglicama''. Aktivan je i surađuje sa Banjalučkim žuborima, koji okupljaju rasute banjalučke umjetnike diljem svijeta.
„Uvijek se radujem ovim knjigama jer su dokaz da još nismo nestali. Žubori su eho našeg vapaja koji nitko ne čuje. Iza obimnog projekta stoji uvaženi Ismet Bekrić. Takođe povremeno objavljujem moje zapise i priče u časopisu za obrazovanje i kulturu Most.

Objavljena djela:

Ptice iz fjordova – pripovijetke (2004)

Paganski poeta - poetska proza (2006)

Bajka za Unu (2010)

Astralni letovi (2011)

Katarina i pjesnik (2013)

Pulsiranje ljubavi (2015)

 

Kod izdavača:

Svijet kao predstava - pripovijetke

Neobjavljeno:

Priče iz Kopenhagena - pripovijetke

Pod kletvom - roman


Kontakt podaci: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.mezej.com

 

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica