“Valter se neće vratiti” je druga knjiga Muhedina Glogića sastavljena od devetnaest kratkih priča podijeljenih u četiri poglavlja koja zajedno čine cjelinu. Priče su većim dijelom zasnovane na ličnom iskustvu autora koji kroz prizmu pažljivog posmatrača, često u formi ležernog razgovora među likovima, baca svjetlo na goruća socijalna i politička pitanja naše svakodnevice. Vještim potezima dobrog poznavaoca autor slika mentalitet našeg čovjeka stiješnjenog između tradicionalnog i modernog, ukliještenog između svojih želja i okova sistema.

Iz recenzije

“Pred nama je autentična i intrigantna zbirka priča obdarenog proznog pisca Muhedina Glogića, znakovitog naslova „Valter se neće vratiti“, a gdje je prikazana ona druga strana naše kolektivne egzistencije – što je produkt epohalnog usuda koji je izazvao susret i dijalog među civilizacijama. Granice su pređene, barijere su uklonjene, kroz velika internacionalna vrata bosanski čovjek balkanskog mentaliteta, što je snažno ozračen duhovnošću mističnog Istoka kročio je na Zapadnu pozornicu – iznenadivši i sebe i svijet. Svakako da balkanski čovjek ima dosta toga da nauči od modernog zapadnog svijeta; međutim, neosporno je i kreativno svjetlo koji on nosi u duši i srcu, a koje izuzetnim čarima zasija kada se sažima iskustvo i grade smisleni literarni mozaici.

Očigledno je da književno stvaralaštvo nadahnutog Muhedina Glogića otvara nove kreativne horizonte i vidike u duhu ovdašnjeg podneblja, nanovo osvjetljavajući duboko ukorijenjenu tradicionalnu naraciju u savremenoj refleksiji, te da njegova literarna kreacija ima oplemenjujući potencijal, ukazujući nam na naše suštinske duhovne vrijednosti, koje ponovo trebamo istraživati i otkrivati.”

Ibrahim Osmanbašić

** * **

 Muhedin Valter se neće vratiti isbn final

Naslov: VALTER SE NEĆE VRATITI – zbirka priča

Autor: Muhedin Glogić
Izdavač : Udruženje za kulturu – Nova svjetlost
Urednik i recenzent:  Fikret Glogić
Obim: str. 124 strana
Uvez: meki / A5
Godina izdanja: 2021.
Narudžba: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cijena: 15,00 KM + poštarina.

_____________________

Cekajuci scre

Autobiografski roman “Čekajući srce” je prva knjiga Muhedina Glogića, napisana nakon transplantacije srca autora koji je u svoju životnu priču utkao dijelove novije bosanskohercegovačke istorije uključujući i ratna zbivanja. Roman počinje smještanjem pacijenta u izolator u kojem on, čekajući novo srce, evocira  sjećanja i priča svoju, po mnogo čemu neobičnu, životnu priču.  Sva dešavanja su zasnovana na istinitim događajima i svi likovi, neki od njih dobro poznati bosanskohercegovačkoj javnosti, su stvarni. 

 Naslov: ČEKAJUĆI SRCE

Autor: Muhedin Glogić
Izdavač : Dobra knjiga
Urednik i recenzent:  Ibrahim Osmanbašić
Obim: str. 109 strana
Uvez: meki / A5
Godina izdanja: 2016.
Narudžba: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Cijena: 15,00 KM + poštarina

....................

Napomena: za obje naručene knjige cijena je 25,00 KM + poštarina.

KNSINFO/ 18.8.2021.god

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica