Selena Danilović je rođena 1976.g. u Beogradu gde je završila Školu za dizajn, a 1998. je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, odsek grafički dizajn. Član je USUS-a (Udruženje stripskih umetnika Srbije).

Želite dragim osobama kupiti poklon, ali niste sigurni šta? Da li želite obradovati svoje najvoljene, ali ne znate čime? U tom slučaju, imam pravo rješenje za vas. Možete naručiti digitalni crtež vas ili vaših najmilijih.

Prvi naučno-istraživački rad pod nazivom “Intercultural Communicative Competence: An Evaluation of the Role of the Culture in Foreign Language Teaching Materials”, objavila i prezentirala je 2017. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci, 3rd International Conference on English Language and Literary Studies: Transcending Borders and Binaries. Učestvovala je, na drugoj međunarodnoj naučnoj konferenciji “Društvene i humanističke nauke na raskršću” na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2018. godine

IZLOŽBA SLIKA EMINE OSMANBAŠIĆ

Emina Osmanbašić, rođena 2009, godine u Sarajevu. Učenica je sedmog razreda osnovne škole. Sklonost prema crtanju pokazuje već od treće godine. U tehnike digitalnog crtanja uveo ju je rođaka Benjamin Sadiković, krajem 2019. godine. Njeni radovi su uglavnom portreti. Uvidjevši da joj i ovaj način crtanja dobro ide, odlučila je crtati poznate ličnosti i ono što voli tj. sportiste, muzičare itd.

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica