"Sapfina večer poezije" je projekat koji ima plan promovisati mlade pjesnike iz bilo kojeg dijela Balkana. Ovo je sjajna prilika upoznati druge pjesnike i njihov način pisanja online.

Cilj projekta jeste da se okupe ljubitelji poezije, kako oni koji pišu, tako i oni koji vole da čitaju i slušaju, uz slobodu postavljanja pitanja.
Pored nabrojanog, večeri će se pridružiti dva specijalna gosta koja će podijeliti iskustvo, znanje i savjete. Radi se o profesoru i pjesniku Armin Stefanoviću i predsjedniku udruženja KNS-a i pjesniku Ibrahimu Osmandbašiću.


Obojimo noć u boje poezije i pridružite nam se.

 Broj mjesta je ograničen, stoga se prijavite na link: https://docs.google.com/forms/d/1T-AUqaRodznpEL3KKB3FARDJ_FVRrL2UcbWTyr8OEd4/edit?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628

Za više informacija javite se na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili instagram profil: sarajevska.sapfa

Ajla Osmanović, koordinator projekta

sapfa 2

KNS/2.3.2021.god.

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica