DUŠANKA KOTUR UGRICA,
rođena 22. decembra 1970. godine u Badenu u Austriji.

Djetinjstvo je provela u Kozarskoj Dubici, gdje je završila osnovnu i Srednju tehničku školu kao tekstilni tehničar. Od 1992. godine živi u Švajcarskoj, gdje nastavlja dalje školovanje u smjeru medicine.

Njena velika ljubav je pisanje i čitanje literature. Uživa da piše priče o istinitim događajima . Do sada je objavila dvije knjige KAO MELEM NA RANU i ZAGONETNA SOBA koje su prevedene i na njemački jezik .
Bila je sponzor slijepom piscu Sreti Vučkoviću sa njegova dva romana : „Prst sudbine“ i „ Pomračenje Sunca“, gdje mu je bila promoter i organizator promocija širom Republike Srpske.

Također je bila sponzor književniku Slobodanu Đuroviću sa njegovom knjigom. „Sokolica“ što joj čini posebno zadovoljstvo.

Dusanka Ugrica Kotur 1

Dušanka Kotur Ugrica

Član je udruženja pisaca

ZLATNO PERO – KNJAŽEVAC
KREATIVNA RADIONICA BALKAN – BEOGRAD
SAVEZ KNJIŽEVNIKA U OTAĐŽBINI I RASEJANJU NOVI SAD
KLUB PISACA VUKOVO PERO – LOZNICA
KLUB LJUBITELJA KNJIGE MAJDAN- POŽAREVAC
MEĐUNARODNO UDRUŽENJE KNJIŽEVNIH
STVARALACA I UMJETNIKA NEKAZANO – BAR
UDRUŽENJE SRPSKO BUGARSKO PRIJATELJSTVO NOVI SAD
UDRUŽENJE KNJIZEVNIKA I UMJETNIKA ZENIT IZ PODGORICE
UDRUŽENJE ZA KULTURU NOVA SVJETLOST / SARAJEVO

PODPRESJEDNIK JE I SEKRETAR LITERNARNOG KRUGA ZLATNO PERO U ŠVAJCARSKOJ

 

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica